Bavlněná rouška pomáhá

Datum: 01/04/2020
|
Autor: Redakce Pleas
Máme šikovné švadlenky, máme výrobní kapacity i materiál, a tak se i my snažíme pomoci v boji s pandemií koronaviru.
 
blog-siti-rousek.jpgPrvní případy nákazy koronavirem byly v naší republice potvrzeny začátkem března a vzhledem k jejímu rychlému šíření bylo třeba rychle konat. V neděli 15. března jsme měli první schůzku, následující den konzultovali první prototyp a v úterý 17. března jsme předávali prvních 1 000 ks Nemocnici Havlíčkův Brod.
 
Na přání Nemocnice jsme šili třívrstvé roušky, které lépe filtrují vzduch a dokážou tak více chránit. Výrobu jsme postupně zvyšovali na dnešních 10 000 ks denně. Tyto roušky dostalo nejen zdravotnictví, ale i obyvatelé města Havlíčkův Brod a Polná. Zdarma jsme jim dodali celkem 30 000 ks roušek.
To bylo možné jen proto, že všichni chtěli pomáhat a dát šanci na ochranu co nejvíce lidem.

Nyní šijeme dvouvrstvé roušky ze 100% bavlněného úpletu. A tři různé typy. Dokážeme tak lépe využít svoje kapacity a poskytnout pocit bezpečí více lidem. Materiál je certifikován Öko-Tex Standard 100. Při správném zacházení i dvouvrstvá rouška poskytne svým nositelům dostatečnou ochranu. Není ale určena k ochraně při styku s prokazatelně infikovaným člověkem. Roušky je možné udržovat způsobem doporučovaným hygieniky a je možné je vyvářet, aniž by došlo k poškození materiálu.

Vykrýváme objednávky firem, které roušky kupují pro své zaměstnance. V neposlední řadě také roušky nabízíme zákazníkům na našem e-shopu www.pleas.cz v balení po 10 ks.


Šijeme tři typy roušek – roušky řasené, tvarované nebo s gumičkou.
Další typy připravujeme.
 
Roušky řasené – boční strany jsou nařasené a překryté paspulí, která přechází do vázačky. Uvázání vázačky zajistí dobré přilnutí roušky ke tváři.

svec-1.pngsvec-11.png

Roušky tvarované – rouška je tvarovaná tak, aby kopírovala tvar obličeje a dobře přilnula ke tváři. Boční strany jsou kryté paspulí, která přechází do vázačky. Uvázání vázačky zajistí dobré přilnutí roušky ke tváři.

svec-2.pngsvec222.png

Roušky s gumičkou – boční strany jsou nařasené, všechny strany začištěné overlockem. K boční straně je připevněna gumička pro zachycení roušky za uši.

svec-3.pngsvec33.png

Aktuálně máme spěšnou státní zakázku na 300 000 ks roušek pro Ministerstvo zdravotnictví.
 
Rádi bychom touto cestou poděkovali všem našim zaměstnancům, kteří se v současné nelehké situaci na výrobě podílejí. Zvláště bychom chtěli poděkovat našim švadlenkám, které neúnavně pracují u šicích strojů a s maximální pečlivostí vyrábí textilní roušky.
 
Věříme, že společnými silami vše zvládneme!
 
Děkujeme.
Váš Pleas