Děti musíme chránit

Datum: 15/11/2018
|
Autor: Pleas
Dětská kůže je jemná a velmi náchylná, to je všeobecně známo. Ovšem už méně se mluví o tom, že do tří let věku není schopna pokožka zajistit tělu plnou ochranu. To je důvodem, proč musíme naše děti bedlivě střežit a starat se o to, aby měly oblečení té nejvyšší kvality.
 
Bavlna namísto vlny

V dětském
věku se setkáváme často s různými alergiemi, např. těmi potravinovými, které se nejčastěji projevují svěděním, zarudnutím, zanícením kůže nebo ekzémem. Stejné projevy na kůži mohou způsobit také vlivy z vnějšího prostředí, jako je prach, roztoče, zbytky chemikálií v prádle nebo parfémy. Hodně dráždivá bývá i vlna, a proto je na dětské oblečení vhodnější právě bavlna. V kolekcích značky Pleas nenajdete jediný výrobek, který by nebyl vyroben z té nejkvalitnější bavlny. Tento materiál upřednostňujeme také pro jeho vlastnosti, které splňují nejpřísnější normy ohledně alergií a citlivosti kůže. Vyniká svou pevností, proto spodnímu prádlu z bavlny neuškodí ani častější praní nebo praní na vyšší teploty. Díky tomu zničíte všechny bakterie, které se na něm mohou zdržovat.
_DSF3621nahled.jpg

Jídlo je základ

Malé děti si na pestrou stravu musí zvykat postupně, jejich organismy jsou citlivé a teprve se vyvíjí jejich odolnost. Je třeba dávat pozor na reakce dítěte na různé potraviny, které by dospělému nijak neublížily. Mezi varovné signály patří zvýšená nadýmavost bříška, svědění kůže, zhoršení vzhledu stolice, někdy s krvavými nitkami a hlenem. Mezi silné alergeny patří například mléko a mléčné výrobky, vejce, ryby, arašídy a lískové ořechy, sója, čokoláda, citrusové plody a jahody. Při přípravě
jídla pro děti se snažte vyhnout používání výrobků, které obsahují chemické konzervační látky, umělé příchutě a barviva, které také mohou vyvolat kožní alergie. I alergické reakce se ale věkem mírní a některé mohou dokonce zcela vymizet.

_DSF3461nahled-1.jpg

Ochrana dětského organismu je přirozená a měla by být součástí každé výchovy. A i když vlivů prostředí přibývá, tak stále máme spousty možností, jak zmírnit případné reakce nebo se jim vyhnout, třeba nákupem kvalitního bavlněného prádla.